Wrecking Ball har release i Norge fredag 2. mars!

Her er første smakebit fra Wrecking Ball: We Take Care Of Our Own
Alt som kan sies om sangen og ikke minst tolkningen av teksten føler jeg er tatt hånd om på nyhetssiden hos Backstreets hvor de har laget en sak som virkelig går i dybden, samt linket opp mot en rekke amerikanske medier som har omtalt låten.

Se pressemeldingen og offisiell informasjon om albumet i neste nyhetssak!

Min mening om sangen:
Det er 12 timer siden jeg hørte låta for første gang, og har vel hørt den rundt 10 ganger siden, minst. Førsteinntrykket var omtrent slik, “åpningen bærer bud om noe stort, det føles som om dette skal låte rimelig tøft og med trøkk! Men jeg synes fort låta ikke utvikler seg til det løftet jeg trodde den ville få etterhvert som minuttene gikk. Inn mot siste tone på 3:54 konstanterer jeg at jeg føler dette var litt skuffende.. sånn ved første gjennomlyttingen.

Spiller låta et par-tre ganger til og føler den har bra elementer, men litt kjedelig musikalsk. Ringer “partner in crime” Terje og diskuterer låta. Stemmen i andre enden er av en litt annen oppfatning enn meg – jeg hører han er rimelig gearet og veldig fornøyd. Dette var bra, dette likte jeg, omtrent sånt falt ordene.

I 13-tiden i dag kom den offisielle bekreftelsen på albumet Wrecking Ball som slippes 5. mars i Europa, og muligens allerede fredag 2. mars i Norge (de store selskapene har begynt med noen fredagsutgivelser), ja, takk! På brucespringsteen.net ligger det nå en slags blanding av video/bildemateriale til låta, og med tekst. Det ga for meg en noe bedre forståelse av låta, og jeg kjente noe var i ferd med å skje.

Nok en gang er det på med låta (som jeg lastet ned og betalte for hos iTunes) på anlegget og volumet skal opp kjenner jeg. Spill låta høyt. En låt eller for den saks skyld, ett nytt album skal ikke anmeldes/omtales ved lytting fra en pc, den må opp og ut, og ut høyt! Gode hodetelefoner gir selvfølgelig noe av den samme effekten, man må høre detaljer i musikken.

Nå skal jeg avrunde og komme til poenget her. Låta har vokst på meg gjennom dagen, den har blitt løftet fra en 3’er til en sterk 4’er. Ikke mer. Den er ikke bedre for meg enda, ikke musikalsk iallefall. Jeg liker den, men vil ha mer. Forhåpentligvis kommer det med “Wrecking Ball” albumet som jeg tror vil sette den forrige utgivelsen, Working On A Dream, fullstendig i skyggen. Her er det takter av den “samfunnskritiske/berettende” Springsteen som kan ha funnet tilbake til tekster/betraktninger som har kommet på album som Darkness og Nebraska, The Ghost of Tom Joad..

Roar
Blood Brothers – springsteen.net