Oppdatert 14:30: Live Nation har gitt NRK svar på bakgrunnen for de dyreste billettene: http://www.nrk.no/kultur/springsteen-billetter-dyrest-i-norge-1.12809584

En kort kommentar til dette er at jeg fortsatt ikke liker det, men hva var alternativet?

Jeg misliker at det må gjøres på denne måten, men jeg gleder meg heller over at det BLIR Springsteen konsert i Norge, og på Ullevaal Stadion!! Ullevaal tar ca. 30.000, mens Ullevi tar over det dobbelte og Parken i København ca 50.000
Da er det bare slik da. Vi får være glad for at det blir noe, og så var det kanskje ulykke at det IKKE kan arrangeres noe på Valle Hovin i sommer, men lykke i det lange løp at Valle Hovin kanskje er ferdig for godt? Jeg har sett noen flotte konserter der, men arenaen er lite innbydende og stemningen blir trolig bedre på Ullevaal..

Med utgangspunkt i en sak hos NRK.no med overskriften “Springsteen-billettpriser vekker reaksjoner” og innslag på radioen i morges vil jeg kommentere dette med de differensierte prisene for ståplasser til Springsteen konserten på Ullevaal Stadion 29. juni.

Debatten vil jeg gjerne ha og ønsker den velkommen for jeg skulle gjerne sett kun en pris for ståplassbilletter til Springsteen, for jeg liker ikke dette her. Jeg mener derimot at NRK fremstiller denne saken unyansert og fronter veldig billettene til kr 1500.

“Rocken er ganske stein død” og spiker’n i kista for rock-n-roll med disse prisene sier Hans-Olav Thyvold. Riktignok legger han iallfall til at Springsteen ikke er blant de verste i klassen. Bøhler sier at han ikke liker de høye billettprisene og at flere ungdommer ikke vil ha råd til å dra på konserten. Dette er tull, fordi anslagsvis 85% av alle billettene har helt markedsriktige priser med henholdsvis 755 + avgift for ståplasser og sitteplasser fra 855 til 955 + avgift. Dette er på nivå med prisene fra Springsteen i Telenor Arena i 2013. Da kostet en ståplass 760 inkl avgift og de beste sitteplassene 890 inkl avgift.

Jeg ble selv forundret i går og fastslo med en gang at dette er aller første gang jeg har registrert at en Springsteen konsert har to ulike prisnivåer på ståplasser. Hvem har bestemt dette? Det slo meg umiddelbart at det kan ha vært et kompromiss for å få til konsert, om det er slik at f.eks. Valle Hovin faktisk ikke er tilgjengelig for utendørskonserter i sommer, eller om mulig for alltid. Jeg har en anelse om at det skjer noe med hele området der oppe på Helsfyr ift anlegg for VIF, osv.

Er prisene da et forsøk på å innhente noe av det “tapte” da Ullevaal vil kunne huse ca. 10.000 færre enn på Valle Hovin? Jeg er ikke ukritisk til dette, og skulle gjerne sett at det absolutt ikke var slik. På vegne av meg selv og alle fans, ikke minst de som tilbringer langt flere timer i kø utenfor konsertarenaen enn meg selv, så er dette urettferdig for å bruke det uttrykket.

Det er mye som ikke har kommet med i NRK saken, og jeg forstår vinklingen fra deres side, men det er derfor den er unyansert også. Jeg ble spurt om om hvorfor skal man betale mer for å stå helt foran på Springsteen, sammenlignet med f.eks. Bieber? Til det svarte jeg noe sånt som at det kan jeg ikke svare på, men at det er jo kjent at veldig mange andre store internasjonale artister, og refererte til at jeg kjenner til at Bon Jovi og Madonna vel “pleier” å kjøre både den ene og den andre pakka av Golden Circle i flere varianter, men at dette er aller første gang jeg er vitne til at Springsteen gjør det. Men Springsteen har jo ikke alt det andre tullet som kan følge med en slik pakke. Målgruppen for Springsteen er dessuten en helt annen en for Bieber.

Etter denne samtalen gikk jeg rett på billettservice og ser at den dyreste feteste pakka på Bieber koster over 4000! Det ble ikke nevnt, og det er mye rart dagens hotteste artister legger i slike pakker. Men det trenger jeg ikke kritisere. Videre oppdaget jeg i går kveld at det også i Gøteborg og i København er det samme opplegget med dedikerte billetter i nærmeste området foran scenen.

Nå kommer det som er rart, og som jeg kan tenke meg en forklaring på: I Gøteborg koster de dyreste billettene “bare” 995 svenske kroner inkl avgifter, hvorfor skal vi betale 500 kroner mer i Norge, DET MÅ NOEN GI SVAR PÅ!

– Roar Bakken