Clarence: “The healing floor” – the way he described beeing on stage..
Foto: A.M.Saddler

Onsdag 11. januar 2012 er det 70 år siden Clarence “Big Man” Clemons ble født. Big Man gikk bort 18. juni 2011 som følge av komplikasjoner etter hjerneslag. Et ubeskrivelig tap sett i lys av The E Street Band og Springsteens musikalske uttrykk, og da først og fremst live vil jeg si.

Hadde Big Man vært i live tenker jeg dagen ville blitt feiret i “stor stil” og at han med stor glede hadde sett frem til turnèn som er nært forestående. Han visste nok med ganske stor sannsynlighet at Bruce hadde gitt indikasjoner på at det lå ann til turnè i 2012. Jeg vil ikke spekulere i hvordan hans fysiske helse ville ha vært nå om han ikke var blitt rammet av slag, men han sa at han skulle fortsette å stå på scenen til livet tok slutt.

“The healing floor” var navnet han brukte for å beskrive hva som skjedde i det han entret scenen, så ut mot publikum og i de neste timene ville smertene etter utallige operasjoner i kne, rygg og hofte til en viss grad fordufte og forsvinne i den musikalske gleden..

11-01-12: Offisielle nyheter…?
Mange av oss har billetter i boks til sommerens konserter i Norge og Europa, og nå venter vi alle på bekreftelsen om hvilken dato det nye albumet slippes, og ikke minst hva slags album blir det. 5. mars er datoen det snakkes om. Ikke minst venter amerikanerne på at turnedatoene for USA slippes.

Rykter vil ha det til at det i dag (onsdag 11/1) kommer en bekreftelse på alt dette. Ta det for å være 99% sikkert, og bommer jeg, så er det iallefall ikke mange dagene unna nå. Springsteen.net blir oppdatert når dette kommer!

Minst like stor spenning synes jeg det er knyttet til hvordan The E Street Band skal se ut på den kommende turnèn. Måneder med spekulasjoner om hvem og hvordan man skal ivareta Big Man’s saksofon og komp blir nå også kanskje presentert. Erstatte hans tilstedeværelse og karma går jo ikke, men jeg tror Bruce er mannen som skal få til å finne en god løsning på det musikalske!

En slags hyllest til Clarence Clemons skal vi heller ikke se bort fra at dukker opp på 70-års dagen..

I dag er tankene utvilsomt hos “Big Man”.

Roar